Diaspora Haberleri

GÜRCİSTAN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ÇERKES FED’E ZİYARET

Gürcistan’ın Türkiye Büyükelçisi George Janjgava Çerkes Dernekleri Federasyonu yönetimine bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Diplomatik memur Koba Goguladze’nin kendisine eşlik ettiği ziyarette Janjgava’yı Çerkes Fed adına Genel Başkanı Nusret Baş, Genel Sekreter Yılmaz Dönmez, Maltepe Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden ağırlarken; Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Başkanı Emine Arslandok ve ÇDP İstanbul İl Başkanı Ahmet Altunok da konuk olarak buluşmada hazır bulundular.

George Janjgava bu ziyaretinin özel bir misyon taşımadığını, Kafkasyalı bir kuruma nezaket amaçlı gerçekleştirdiğini belirterek, sadece tanışıp sohbet etmeye geldiğini söyledi. Konuşmasının devamında Kafkasya’daki gelişmelere değinen Janjgava, Kafkas halklarının yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşadığını belirterek, bölgede hakimiyet kurmak isteyen Rusya’nın Kafkas halklarının arasına nifak soktuğunu söyledi. Bunun bir sonucu olarak Abhazya ve G. Osetya’da da geçmişte yanlış işler yapılmış olabileceğini belirten Janjgava,  bugün Gürcistan’ın başında bulunan  yöneticilerin Abhazya ve G. Osetya yönetimleriyle  konuşup kalıcı barışı tesis etmek istediğini söyledi. Janjgava diasporadaki Çerkes kurumlarının bu görüşmelerin gerçekleşmesinde motive edici bir misyon yüklenebileceklerini ifade ederek, Çrekes Dernekleri Federasyonu’ndan da böyle bir destek alacaklarını umduklarını söyledi.

Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı Nusret Baş da Janjgava’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, barış ve kardeşlik için yapılan her çağrıya icabet etmekten mutlu olacaklarını söyledi.

Daha sonra katılımcılarla Kafkasya ve sorunları üzerine sohbet havasında bir bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Ziyaretin sonunda Janjgava günün anısı olarak Çerkes Fed Başkanı Nusret Baş’a Kafkas halklarından portreleri içeren çerçeveli bir gravür hediye ederken; Nusret Baş da Büyükelçiye bir Çerkes Kaması hediye etti.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu