Federasyondan Haberler

21 MAYIS ETKİNLİKLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA VE ÇAĞRI

 

Bilindiği gibi 21 Mayıs 2022 tarihi ‘’Büyük Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’’nün 158.Yıl dönümüdür. Çerkes halkı olarak bu ulusal trajedinin yıldönümünde, bulunduğumuz her yerde soykırımda ve sürgünde kaybettiğimiz atalarımızı anacak, gerek anavatanımızdan, gerekse demokratik hak ve taleplerimizden vazgeçmediğimizi ve vazgeçmeyeceğimizi atalarımızın manevi huzurlarında bir kez daha tüm dünyaya deklare edeceğiz.

Çerkes kamuoyunda; öteden beri var olan, tüm kurumların birleşerek 21 Mayısların güçlü bir etkinliğe dönüştürülmesi ve muhataplarına daha güçlü mesajların verilmesi fikri son zamanlarda büyük bir ivme kazanmıştır.

Çerkes Dernekleri Federasyonu olarak biz de kuruluşumuzdan bugüne kadar bu fikri savunduk. Bu fikri savunmakla kalmayıp ilgili kurumlarımız nezdinde yazılı ve sözlü girişimlerde bulunduk. Ancak, ne yazık ki bir kısım kurumlarımızdan arzu edilen birlikteliği sağlayacak geri dönüş alamadık.

21 Kasım 2021 tarihinde yapılan KAFFED Genel Kurulunda, seçilmiş olan yeni yönetimin programında diğer STK’lar ile ilişkiler konusunda deklare etmiş olduğu yaklaşım memnuniyetle karşılanmıştır. 03 Şubat 2022 tarihinde ÇERKES-FED yönetiminin KAFFED yönetimine yapmış olduğu tebrik ziyaretinde, Federasyonumuz tarafından özellikle başlangıç olarak 21 Mayıs anmalarının organizasyonunda birlikte hareket edilmesi konusu da gündeme getirilmiştir. KAFFED’in programındaki deklarasyon ve ziyaretimizdeki görüşmelerin olumlu seyri Çerkes halkını en yüksek düzeyde birleştirebilecek olan 21 Mayıs ulusal yas günü anma etkinliğinde birlikte hareket edileceği umudu yaratmıştır.

Ancak KAFFED’in kamuoyuna yapmış olduğu çağrı ve açıklamalardan; Bu yılki 21 Mayıs anma etkinlikleri organizasyonunda bizim de, kamuoyunun da beklentisi olan, planlama aşamasından itibaren birlikte hareket etme ve birlikteliğin gerçekleşmediğini üzülerek görüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu konu dahil Çerkes halkının ortak bütün meselelerinde birlikte hareket etmenin ve en yüksek ortak gücü oluşturmanın önündeki engelleri ortadan kaldıracak adımların atılacağını umuyor ve arzu ediyoruz.

Saygıdeğer soydaşlarımız ve dostlarımız,

ÇERKES-FED olarak 21 Mayıs gibi bir ulusal yas gününde her türlü kurumsal ve kişisel hesaplardan arınıp, tek yumruk olarak bir güç oluşturmanın milli bir sorumluluk ve görev olduğu inancıyla Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun sosyal medya aracılığı ile dahi olsa kurumlara yapmış olduğu açık davete kulak vererek, KAFFED’in 21 Mayıs 2022 tarihinde saat 16.00’da İstanbul Yenikapı Meydanında yapacağı etkinliğe Çerkes Dernekleri Federasyonu Yönetimi ve üyeleri olarak katılma kararı almış bulunmaktayız.

KAFFED’in konuyla ilgili canlı yayın programındaki deklarasyonundan da hareketle; KAFFED yönetimi ve üyelerini, ayrıca tüm STK’larımızı, tüm çerkesleri ve çerkes dostlarını aynı gün saat 21.00’de Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu’na en yakın nokta olan İstiklal Caddesi Odakule İş Merkezi arkasında yapacağımız basın açıklamamız ile konsolosluk kapısına siyah çelenk koyma programımıza katılmaya davet ediyoruz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

 

21 MAYIS ANMA PROGRAMLARI:

KAFFED        : 21 Mayıs 2022 Cumartesi İstanbul Yeni Kapı Meydanı Saat 16.00

ÇERKES-FED: 21 Mayıs 2022 Cumartesi İstanbul İstiklal Caddesi Odakule İş Merkezi Arkası-Saat 21.00

5 Yorum

  1. Anma gününde hem Kumkapı da, hem de Muhatabın önünde Odakule de olacağım inşallah.

  2. Çerkes toplumunda, en fazla ihtiyaç duyulan birlik ve bütünlük oluşturma konusundaki samimi gayret ve yaklaşımları nedeniyle Çerkesfed yönetimini tebrik ediyorum.

  3. ÇER/FED’in aldığı böyle değerli bir karar karşılıksız kalmamalı, kendilerini tebrik ediyorum.

  4. Birlik ve beraberlik adına adına, Yenikapı, Odakule ve Çerkeslerin olduğu her yerdeyim.

  5. Çer-Fed’in göstermiş olduğu bu anlamlı karar, davranış, gayret ve davet için Çer-Fed yönetimini ve camiasını tebrik ediyor, bu olumlu adımın karşılık bulması ve getireceği toplumsal enerjinin artması ümidiyle başarılar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu