Kafkasya Haberleri

PUTİN, GÜNEY OSETYA VATANDAŞLARINA RUS PASAPORTU ALMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Osetya vatandaşları için Rus vatandaşlığı alma prosedürünün basitleştirilmesine ilişkin bir anlaşmanın onaylanması için hazırlanan belgeyi Devlet Dumasına sundu. Belge 14 Mart’ta Parlamentonun elektronik veri tabanında yayınlandı.

Belge, 2021 yılında Rusya ve Güney Osetya tarafından imzalanan çifte vatandaşlık anlaşmasına atıfta bulunuyor. Belge, vatandaşların mevcut olandan vazgeçmeden başka bir ülkenin vatandaşlığını kazanabilmelerini sağlıyor.

18 yaşından büyük herhangi bir yetkin cumhuriyet vatandaşı, basitleştirilmiş bir şekilde Rusya Federasyonu vatandaşlığına başvurabilir. 14 yaşından küçük çocuklar ebeveynleriyle aynı vatandaşlığı alacaklar. Çocuk 18 yaşına gelene kadar, ebeveynler yazılı bir başvuru ile vatandaşlıklarını seçebilecekler.

Belgeye göre, çifte vatandaşlık alan kişiler, topraklarında sürekli olarak ikamet ettikleri tarafın mevzuatına göre sosyal güvenlik, eğitim ve tıbbi bakım hakkına sahip olacaklar. Bu kural askerlik için de geçerli.

Anlaşma, onay belgelerinin teati edildiği tarihte yürürlüğe girecek. Beş yıl süreyle yürürlükte kalacak ve taraflardan herhangi biri, sonraki beş yıllık sürenin sona ermesinden altı ay önce diğer tarafa fesih niyetini yazılı olarak bildirmedikçe, aynı süre için otomatik olarak yenilenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu