Kafkasya Haberleri

NALÇİK SAKİNLERİ İZOLASYONA UYMUYOR

Yetkililerin koronavirüsün yayılma tehlikesi nedeniyle evlerini terk etmemeleri yönündeki çağrılarına rağmen Nalçik sokakları yine kalabalıktı. 

Bilindiği gibi Kabardey Balkar yetkilileri ilk iki koronavirüs enfeksiyonu vakasını 21 Mart’ta açıklamışlardı. 13 Nisan’a kadar da toplam enfekte sayısı 50’ye ulaştı. Cumhuriyet Sağlık Bakanlığı bugün koronavirüs kapan üç kişinin sağlık durumunun kritik olduğunu açıkladı.
Koronavirüsün yayılma tehlikesi nedeniyle araçlarla ring yapılarak evlerini terk etmemeleri anonsları yapılıyor. Ancak Nalchik sakinlerinin çoğu güvenlik önlemlerine uymuyor ve sokaklara çıkmaya devam ediyor. 

Takip merkezine göre Kabardey-Balkar’da koronavirüsün yayılmasına karşı mücadelede 15 Nisan’a kadar 5913 kişiye test yapıldı. Testlerde 50 kişi ğozitif çıkarken 27’si hastanede tedavi altına alındı.

Başlangıçtan bugüne COVID-19 tespit edilenlerden 6 kişi iyileşti. 8’i çocuk olmak üzere virüsün bulaştığı hastalıkları hafif ve asemptomatik olan 38 kişi evde tedavi ediliyor.

Enfekte kişilerle temas kurmuş 1199 kişinin de kendi kendini tecritte tutması sağlanıyor ve tıbbi gözetim altında tutuluyor. Cumhuriyette koronavirüs bulaşmış 50 kişiden 19’unun 65 yaşın üzerinde olduğu bildiriliyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu