Diaspora Haberleri

MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU ÇERKES FED YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

Kırım Tatarı siyasetçi ve insan hakları aktivisti, 1998’den beri Ukrayna Yüksek Şurası üyesi ve 1991-2013 yılları arasında Kırım Tatar Millî Meclisi’nin Başkanlığını yapan Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu Çerkes Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesinden sonra anayurdundan çıkmak zorunda kalan ve Kiev’de yaşamaya başlayan M. Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Kırım’ı ve Ukrayna’yı işgal girişimine karşı politik mücadelesini kesintisiz sürdürüyor. Bir gün önce Çerkes Fed’i ziyaret eden ve bugünkü buluşmada Kırımoğlu’na iştirak ederek Rada milletvekili Oleksy Gohnçarenko ile birlikte yapılan toplantıda bölgedeki son gelişmelerin Kırım ve Kafkasya üzerinde oluşturduğu etkiler ele alındı.

Kırımoğlu ve Ghonçarenko ile yapılan toplantıya Çerkes Fed’den Genel Başkan Nusret Baş ile Başkan Yardımcısı Necati Şahin ve Kenan Kaplan, Mehmet Yıldız, ÇDP Genel Başkanı Faruk Arslandok, ÇDP İstanbul İl Başkanı Ahmet Altunok, Kafkasya’dan aktivistler Kık Kasey ve Martin Kochaseko katıldı.

Nusret Baş’ın hoş geldiniz konuşmasından sonra söz alan M. Abdülcemil Kırımoğlu, Kırımlılar ve Kafkasyalıların yüzyıllar boyu komşuluk ilişkisi içinde bulunduklarını, birbirlerini iyi tanıdıklarını, nihayetinde kaderlerinin de birbirine benzediğini söyledi. Emperyalist Rusya’nın bu iki bölgenin halklarını yurtlarından sürdüğünü söyleyen Kırımoğlu ama bu zulmün sona ereceği zamanların yakın olduğunu belirtti. Yapılan karşılıklı sohbette Kırımoğlu katılımcılara Ukrayna’daki gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

Konuşmaların sonunda Gohnçarenko Çerkes Fed’e bir Ukrayna bayrağı armağan ederken, Federasyon Başkanı Nusret Baş da Kırımoğlu’na bir Çerkes kaması hediye etti. Aktivist Kık Kasey ve Martin Kockaseko da Kırımoğlu’na bir Çerkesya bayrağı verdiler.

Toplantı hep birlikte yenen öğle yemeği ile sona erdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu