Diaspora Haberleri

Medet Önlü Cinayeti Davası Sonuçlandı

Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Fahri Temsilcisi ve işadamı Medet Önlü’nün öldürülmesi ile ilgili dava Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşma ile karara bağlandı. Mahkeme 1 kişiye müebbet, 6 kişiye ise 6 ay ila 18 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.

medet onlu-2Duruşma savcısı, bir önceki celsede mütalaasını açıklamıştı. Bugün yapılan karar duruşmasında sanıklardan Murat Aluç ağırlaştırılmış müebbet,  Mehmet Akif Cömert 18 yıl, İbrahim Şimşek 4 yıl, Ömer Şimşek ise 6 ay hapis cezasına çarptırıldılar. Diğer sanıklar Hakan Şimşek, Mehmet Kara ve Cihan Çetinkaya’ya da 6 şar ay hapis verilirken cezaların infazı tehir edildi.

Arananlardan Ömer Peltek’in dosyasının ise ayrılarak mahkemesinin ayrıca yürütülmesine karar verildi.

Bilindiği gibi Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Fahri Temsilcisi ve işadamı Medet Önlü 22 Mayıs 2013 günü, Ankara’da bulunan ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti..

Medet Önlü cinayeti ile ilgili olarak tetikçi Murat Aluç ile cinayete azmettirdiği öne sürülen firari sanık Rızvan Ezbulatov’u Murat Aluç ile tanıştıran Mehmet Akif Cömert cinayet kapsamında tutuklu bulunuyordu. Ezbulatov ve Ömer Peltek firari sanık olarak davada yer alıyordu. İbrahim, Hakan, Ömer Şimşek ile Mehmet Kara ve Cihan Çetinkaya tutuksuz olarak yargılanıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu