Federasyondan HaberlerHaberler

2024 YKS-YÜKSEK ÖĞRETM KURUMLARI SINAVLARI HAKKINDA ÇAĞRIMIZDIR.

Yüksek Öğretim Kurumları sınav başvuruları 06-26 Şubat 20224 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

2024 YKS sınav takvimine göre sınavlar 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günü olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Anadilini, Kültürünü ve Edebiyatını öğrenmek isteyenler aşağıdaki ilgili üniversitelerin bölümlerine başvurabileceklerdir.

* Kayseri Erciyes Üniversitesi Çerkes Dili Ve Kültürü

* Düzce Üniversitesi Abaza Dili Ve Edebiyatı

* Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Kültürü

Kayseri ERCİYES Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi’nde Kafkas Dilleri Ve Kültürü Bölümünü seçmek isteyenlerin Çerkes Dili ve Kültürü’ne kayıt olmak isteyenler ile DÜZCE Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Abaza Dili ve Edebiyatı veya Çerkes Dili ve Kültürü bölümlerini tercih etmek isteyenlerin TYT temel yeterlilik sınavı+ AYT(sözel) alan yeterlilik sınavına girmeleri gerekmektedir.

Unutmayalım ki; Anadil güneş gibidir. O sönerse hepimiz yok oluruz. Eğitimi olmayan bir dilin yaşaması mümkün değildir. Anadiline, kültürüne ve edebiyatına duyarlı tüm soydaşlarımızı bu sınavlara girmeye ve bahse konu üniversitelerin ilgili bölümlerine kayıt yaptırmaya davet ediyoruz.

Çerkes Dernekleri Federasyonu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu