Federasyondan Haberler

ÇERKES FED YÖNETİMİ MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Çerkes Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, kısa bir süreliğine İstanbul’a gelen Kırım Tatarı siyasetçi ve insan hakları aktivisti, halkının efsane lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nu ziyaret etti.

2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesinden sonra anayurdundan çıkmak zorunda kalıp Kiev’de yaşamaya başlayan, 1998’den beri Ukrayna Yüksek Şurası üyesi olan ve 1991-2013 yılları arasında Kırım Tatar Millî Meclisi’nin Başkanlığını yapan M. Abdülcemil Kırımoğlu hafta içinde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ankara temasları sonrasında İstanbul’a gelen Cemiloğlu’nu Çerkes Dernekleri Federasyonu temsilcileri Genel Sekreter Yılmaz Dönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Majd Abacı, Ender Demirtaş, Yaşar Karaarslan ile Erol Karayel konakladığı otelde ziyaret etti. Ziyarette Kırım Tatarları’nın Türkiye’deki kanaat önderlerinden Zafer Karatay da hazır bulundu.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede Kırımoğlu, Çerkes Fed heyetine, Ankara temaslarında Çerkeslerin taleplerini ülke idarecilerine aktardığını belirterek görüşmelerden edindiği olumlu izlenimleri anlattı. Kırımoğlu’nun, Rusya’nın Kırım’ı ve Ukrayna’yı işgal girişimi ile başlayan savaşın gidişatı hakkında da açıklamalarda bulunmasından sonra savaşın Kırım ve Kafkasya halkları üzerinde meydana getirdiği etkiler ele alındı.

Çerkes Dernekleri Federasyonu temsilcileri Kırımoğlu’na, Ukrayna ve Türkiye yönetimleri ile yaptığı görüşmelerde Çerkeslerin taleplerinin dikkate alınması için destekleyici mesajlar vermek sureti ile aynı kaderi yaşayan halkların dayanışmasının güzel bir örneğini ortaya koyduğunu belirterek teşekkürlerini ifade ettiler.

Diğer bazı güncel meselelerin de konuşulduğu bir saati aşan ziyaretin sonunda heyet üyelerinden Ender Demirtaş Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Çerkes Fed adına bir camlı hatıra panosu armağan etti.

Ziyaret birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu