Mutfak Kültürü

ÇERKES PEYNİRİNİN İÇERİĞİ VE FAYDALARI.

Diğer süt ürünleri gibi, Çerkes peyniri de kolayca sindirilebilen mineral tuzların (kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, kükürt, demir, çinko, bakır) kaynağı olup içinde çok sayıda vitamin bulunur. Beta-karoten, retinol, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 vitaminleri ve D vitamini, E, H, askorbik asit. Ayrıca Çerkes peynirinde birçok amino asit ve enzim bulunur, yağlar, küller, karbonhidratlar, şekerler (mono ve disakkaritler), organik asitler içerir.
Çerkes peynirinin kalorili içeriği 100 g ürün başına 240 kaloridir, bu özellikle peynirin tüm yararlı özelliklerini göz önünde bulundurarak pek fazla değildir. 80 gramda, vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitlerin günlük normunu içerir. Ayrıca bu dilim günlük kalsiyum, B vitaminleri ve sodyum ihtiyacının yarısını da kapsayacaktır.
Çerkes peynirinin kullanımı, sinir sisteminin çalışmasında (B vitaminleri ve eser elementleri hayati derecede gerekli olan) sindirim üzerinde yararlı bir etkiye sahiptir (içinde bulunan enzimler bağırsak mikroflorasını iyileştirir).
Çerkes peynirini aşırı vücut ağırlığında (ılımlı miktarlarda) ve yüksek tansiyonu olan (tuzlu ve yağlı gıdalarda kontrendike olan) kişilerde tüketilebilir.
Kaynak: Адыги.RU
Bir armut ve incir görseli olabilir
Tüm ifadeler:

Wumar Wotey, Ömer Şahin ve 18 diğer kişi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu